Aktuality

10_2009Lidé vytančili pro Haiti Pragu

Olomouc – Ve čtvrtek 8. 10. se uskutečnila v olomouckém U-klubu benefiční akce na podporu Haiti, pod názvem VIVA LA CHRISTIAN PARTY. Večerem provázela Monika Petrová a o hudební koktejly se postaral DJ Chosé. Hudební lahůdky střídal pestrý kulturní program.

Představen byl nejen projekt Praga-Haiti, na jehož podporu je výtěžek z akce určen, ale i ostatní projekty Arcidiecézní charity Olomouc na Haiti a činnost Vysokoškolského katolického hnutí v Olomouci. Příjemným zpestřením byla také soutěž v haitském tanci. O půlnoci akci završilo losování o velmi zajímavé ceny. Osm šťastných majitelů vstupenek se pak mohlo pochlubit fotografiemi z Haiti, které do tomboly věnovala ACHO.

Strážnice – V neděli 11. října se uskutečnil v Kostele Nanebevzetí panny Marie ve Strážnici benefiční koncert Voda pro Haiti pořádaný Renatou Novákovou, která byla první dobrovolnicí Arcidiecézní charity na Haiti. Koncert zahájil 2. etapu projektu Praga-Haiti nazvanou Voda pro Haiti. Cílem této etapy je dopravit na Haiti v roce 2010 již druhý vůz značky Praga V3S, tentokráte valník, který s sebou poveze vrtací soupravu. Vrtací souprava bude sloužit k vyhlubování studen s čistou vodou v oblasti, kde je dostupnost sladké vody doposud téměř nulová. Ve Strážnici vystoupili nejen hudebníci, ale také zajímaví hosté. Výtěžek z této akce je určen na podporu projektu Praga Haiti. Více o projektu a možnostech jeho podpory na http://www.praga-haiti.cz/.