Aktuality

12_2015_Vánoční pozdravy z Haiti jsou v Česku

Olomouc – Vánoční překvapení pro „adoptivní rodiče“ od dětí z Haiti je na cestě… Stálo nás to na ACHO trochu třídění, skládání, lepení a obálkování, ale výsledek za to rozhodně stojí: dopisy haitských dětí plné milých a vděčných slov, pestrobarevné kresby a fotografie v rámečcích vymalovaných samotnými pisateli… „Adoptivní rodičové“ se opravdu mají na co těšit…

České dárce potěšily vánoční přání. Psali je jejich adoptovaní školáci. Foto: Eva Štefková, ACHO

Vážení adoptivní rodiče,

čas neúprosně běží a my stojíme před branami Vánoc a nového roku. Letošní rok přinesl mnoho nového a zajímavého jak nám zde v České republice, tak i dětem na Haiti. Opravila a vybavila se školní jídelna, zprostředkovala se lékařská péče dětem ve škole, ale tím největším darem pro děti je možnost každý den chodit do školy.

S dětmi jsem se setkala letos na začátku školního roku. Všichni Vás moc pozdravují a děkují za vše, čeho se jim díky Vám dostává. Jako malé poděkovaní si pro Vás letos připravily a vybarvily rámeček, do kterého jsme vložili jejich fotografii. Věřím, že se Vám tento vánoční dárek od dětí bude líbit. Stejně tak od dětí zasílám dopisy a obrázky.

I já bych Vám chtěla za vše velmi poděkovat a zároveň Vám popřát požehnané Vánoce plné radosti, lásky a také vše nejlepší do nového roku 2016. Budu se velmi těšit, co nám i dětem následující rok přinese.

S pozdravem

Kristýna Lungová
Arcidiecézní charita Olomouc