Aktuality

201012-dopisy_ilustracnifoto

Protože adoptivní děti nedostaly z České republiky již přes dva roky žádné zprávy, snažíme se jim dopisy doručit alespoň poštou. Všem adoptivním rodičům, kteří za poslední rok neposlali na Arcidiecézní charitu Olomouc dopis pro své adoptivní dítě, byl zaslán upozorňující e-mail s tím, že je možné do konce září 2020 dopis doručit. Je totiž pro děti lepší, pokud každé z nich dostane alespoň nějakou drobnost (velikosti malé dopisní obálky C6), než když některé zůstane s prázdnýma rukama.

Nicméně poštovní služby jsou na Haiti omezené i za běžného provozu. Uvidíme, jak se nám podaří zajistit transport zásilky dopisů i přes všechna bezpečnostní opatření kvůli pandemii koronaviru.

Naštěstí máme alespoň možnost dostávat z Haiti informace e-mailem. Kromě běžné komunikace tak přijdou elektronickou poštou i závěrečná vysvědčení po konci školního roku. Ten bude letos výjimečně v říjnu. Vysvědčení naleznou adoptivní rodiče v naší online databázi adopce.haiti.cz (přihlašovací údaje jsou součástí přílohy smlouvy o adopci). Jak to bude s obrázky a dopisy od dětí z Haiti zatím není jisté. Prosím o strpení. Jakmile budeme vědět více, budeme adoptivní rodiče neprodleně informovat.

Lada Matyášová, Arcidiecézní charita Olomouc