Aktuality

11_2017_sklolaminát_PAMA_2_titulka

Olomouc – Přes tunu sklolaminátových desek zašle do Karibiku spolu s humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti Arcidiecézní charita Olomouc. Desky jí darovala firma PAMA a.s. Podle prvotních plánů poslouží jako přístřešek v areálu nutričního centra v Gonaïves. Pomáhají tam chudým maminkám s dětmi, které hladoví. Z dalších desek by si měly postavit střechy chudé haitské rodiny.

 

Kontejner pro Haiti, uvnitř kterého budou i sklolaminátové desky, by měl připlout na Haiti během ledna 2018. Haiťané z nich plánují postavit v areálu nutričního centra přístřeší. Pod ním se budou sestry scházet s maminkami a jejich dětmi při společných modlitbách, zpěvech, přednáškách. „Uvnitř centra je málo místa, spousta dětí také utíká ven. Přístřešek by dobře posloužil i v pátky, kdy sestry vydávají maminkám jídlo na víkend,“ dodává Klára Lőffelmannová.

Některé desky sestřičky poskytnou ještě potřebným na stavbu jejich vlastního přístřeší. „Firmě PAMA za sklolaminátové desky velmi děkujeme. Charita má dlouholeté zkušenosti se stavbou plechových střech na Haiti, které odolají silným vichrům. Sklolaminát ale na rozdíl od plechu nerezaví, je méně náročný na údržbu a příbytky Haiťanů prosvětlí,“ zmiňuje výhody Klára Lőffelmannová.

 

 

Karolína Opatřilová, ACHO
Foto: Martin Zamazal, ACHO