Aktuality

Bertrand_web

Vážení přátelé, dobrodinci,

děkujeme Vám a skládáme Vám naše komplimenty za podporu vzdělávání na Haiti, zejména v Baie-de-Henne. Velmi oceňujeme Vaši ochotu pomáhat chudým zemím a jejich obyvatelům – všem znevýhodněným v přístupu k lepšímu společenskému životu. Mnohokrát děkujeme za sponzorování dětí ze školy Sainte Maria Goretti a její odnože v Petite-Anse.

Bůh Vám ve své nekonečné lásce Vaši dobrotu vrátí. Tento rok je zvláštní, protože celý svět zasáhla krize pandemie Covid-19. Na Haiti teprve nyní začínáme otevírat přístavy a letiště tak důležité pro dovoz potravin a škola bude otevřena až od začátku srpna.

Chci Vám sdělit, že Česká republika je naší dobrou a podporující matkou. V Baie-de-Henne jsme totiž neměli žádné další zdroje, ze kterých bychom platili učitelům a kupovali jídlo pro děti ze školy. Celou produkci ovoce a zeleniny zde spustošilo sucho. A s uzavřením školy v březnu 2020 jsme byli nuceni shánět jídlo jak pro děti, tak jejich rodiče, učitele a další potřebné obyvatele v Baie-de-Henne a v Petite-Anse. Tento těžký okamžik jsem mohli překonat jen díky Vám.

Znovu posílám tisíce díků. V Christu!

RéV. Père Bertrand Dubreus

Datum: 08/07/2020

Lada Matyášová, Arcidiecézní charita Olomouc

Foto: archiv otce Bertranda