Aktuality

Sestra Gonaives

Škola po celém Haiti, ani po několikerém odkládání stále ještě nezačala. Sestry od Svatého Josefa, které provozují školu ve městě Gonaives a kterou jako arcidiecézní charita podporujeme, opustily minulý týden Haiti. Až do doby, než se tam bezpečnostní situace uklidní, zůstanou doma v Indii. Sbírku, kterou jsme vyhlásili na pomoc obnovy zničené školy, veřejnost prozatím podpořila částkou téměř 100 000 Kč.

Celková situace na Haiti se nadále zhoršuje. Kromě toho, že se tato chudá země neustále zmítá v sociálních nepokojích a chaosu, začíná se tam znovu šířit cholera. Spojené státy a Kanada darovali Haiti několik obrněných vozů, aby posílili místní policii v boji s místními gangy, to ale zjevně vůbec nestačí a tak OSN zvažuje k uklidnění situace vysláním mezinárodní kontingentu.

Nám nezbývá, než také čekat až se situace uklidní. Do té doby se soustřeďujeme na získání financi, které následně použijeme na pomoc. Veřejnou sbírkou na pomoc Haiti se nám podařilo získat již téměř 100 tis. Kč. Sbírka dále pokračuje.